Huiseigenaren delen hun ervaringen tijdens thematours in Nijkerk

Mensen met interesse in duurzaam wonen kunnen op 14, 16 en 18 mei op bezoek bij een duurzaam huis. De gemeente Nijkerk en de Nationale Duurzame Huizen Route organiseren samen drie thematours rondom de thema’s aardgasvrij wonen en de warmtepomp. De bewoners van de opengestelde huizen delen hun ervaringen met de bezoekers tijdens een rondleiding langs de duurzame maatregelen in hun woning.

De thematours hebben als doel om via persoonlijke ervaringsverhalen mensen te bewegen tot duurzaam wonen. Tijdens deze excursies rondom een specifiek thema bezoekt een groep van circa 10 personen een woning. Bezoekers zijn hier enthousiast over, blijkt uit eerdere reacties.

Data

In Nijkerk staan er drie thematours gepland. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via duurzamehuizenroute.nl/thematours. Op 14 mei is de thematour bij Gert-Jan Faber, die verschillende duurzame maatregelen nam. Op 16 mei is de jaren ’30 woning van Arie Kraan te bezoeken met als thema ‘energieneutraal en aardgasvrij’. Als laatste is er een thematour op 18 mei in de nieuwbouwwoning van Arie Jongejan, over de warmtepomp met bodembron.

Aanbeveling

Wethouder Harke Dijksterhuis van de gemeente Nijkerk raadt iedereen aan om een kijkje te nemen in één van de duurzame huizen. “Tijdens de Duurzame Huizen Route vorig jaar in november heb ik zelf ook enkele duurzame woningen bezocht. Ik heb veel opgestoken en het enthousiasme van de huiseigenaren was aanstekelijk.”