Subsidie voor oplaadpalen in Nijkerk

Burgers en werknemers die geen oplaadpunt op eigenterrein kunnen plaatsen kunnen in aanmerking komen voor een oplaadpaal in de openbare ruimte. Er is subsidie voor maximaal 9 oplaadpalen in Nijkerk dus wees er snel bij.

Laadpaal elektrische auto aanvragen

De gemeente Nijkerk wil het gebruik van elektrische auto’s stimuleren vanwege de positieve milieu-effecten. Daarom plaatst het bedrijf Cofely in opdracht van de gemeente openbare laadpalen voor elektrische auto’s. Wilt u elektrisch rijden, maar heeft u niet de mogelijkheid om een laadpaal op eigen terrein te plaatsen, dan kunt u een openbare laadpaal aanvragen, die binnen een straal van 300 meter van uw huis geplaatst kan worden.

U kunt een openbare laadpaal aanvragen als:

• u niet op uw eigen terrein een laadpaal kunt plaatsen om uw auto op te laden. Heeft u parkeergelegenheid op eigen terrein (oprit, garage, garagebox), dan moet u zelf een laadpaal plaatsen);
  • uw auto minimaal een elektrisch bereik heeft van 45 kilometer;
  • u in Nijkerk woont of minimaal 18 uur per week in Nijkerk werkt;
  • u verwacht  minimaal 2.000 kWh per jaar af te nemen. (Indien dit minder is, kunnen wij overwegen de locatie van de laadpaal te wijzigen).

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden heeft veel voordelen. De belangrijkste zijn een toename van de luchtkwaliteit en leefbaarheid (met een positieve invloed op zowel gezondheid als economische ontwikkeling). Bovendien neemt de afhankelijkheid van olie af en het gebruik van duurzame energie wordt makkelijker. Daarnaast is een elektrische auto een schoner, stiller en prettiger rijdend vervoermiddel, dat per gereden kilometer minder kost.

Hoe verloopt uw aanvraag?

U kunt een laadpaal aanvragen via het aanvraagformulier. Cofely neemt dan contact met u op om samen een plaats te bepalen voor de laadpaal. Als u met Cofely de overeenkomst heeft ondertekend, stuurt Cofely uw aanvraag aan de gemeente. De gemeente neemt vervolgens een verkeersbesluit, waartegen door belanghebbenden bezwaar gemaakt kan worden. Als de bezwaarperiode is afgelopen en de gemeente heeft een definitief besluit genomen, legt Cofely de laadpaal aan. De procedure duurt ongeveer 90 dagen: vanaf het moment dat uw aanvraag binnen is tot het moment dat de laadpaal is aangelegd.

Hoe gebruikt u de laadpaal

Bij een openbaar oplaadpunt is minimaal één parkeerplaats gereserveerd voor elektrische auto’s. U herkent de oplaadpunten aan het speciale bord. Het is de bedoeling dat u er parkeert om uw auto op te laden en daarna een andere parkeerplaats zoekt.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met Cofely Energy & Infra BV via het telefoonnummer (088) 48 48 500 of via e-mail ev.gelderland@cofely-gdfsuez.nl.