Nijkerk doet mee aan Duurzame Huizen Route

Heeft u ervaring opgedaan met het toepassen van duurzame maatregelen zoals isolatie, zonnecollectoren, warmtepomp, etc.? En vindt u het leuk om uw kennis en ervaringen te delen? Meld uw huis aan via www.duurzamehuizenroute.nl/nijkerk. Uw verhaal helpt iemand die zelf ook aan de slag wil gaan met duurzaam wonen. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en/of 10 november uw huis open te stellen. Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich het hele jaar door kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Op zaterdag 3 en 10 november en tijdens thematours in het voorjaar openen huiseigenaren hun deuren. In het najaar van 2018 is er voor alle huiseigenaren een verkiezing van het duurzaamste huis. Via de website kunnen er vragen worden gesteld aan deelnemende huiseigenaren. Huiseigenaren delen mooie voorbeelden met anderen die zelf ook aan de slag willen gaan met het verduurzamen van hun woning. Gemeente Nijkerk ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun woning open te stellen.