Energiecafé Nijkerk

Verduurzamen doe je samen. Je deelt ervaringen, je weet meer en collectief inkopen is goedkoper. Het Energiecafé maakt het “samen doen” laagdrempelig en leuk.

EnergieCafé Nijkerk is een gezellige manier om gedachten uit te wisselen over wat wij kunnen doen om energie te besparen of op te wekken. We spreken op een inspirerende plek af om onder het genot van een kopje koffie stappen te zetten naar een duurzamer Nijkerk.

TERUGKOPPELING 1e Energiecafé nov 2016 @BiebNijkerk

Dinsdagavond 29 november organiseerde WijNijkerk in samenwerking met de Bibliotheek Nijkerk en gemeente Nijkerk het allereerste EnergieCafé Nijkerk: een inspirerende ontmoetingsplek om samen energie te besparen en duurzame energie op te wekken. We willen u graag vertellen wat er tijdens de informatieavond allemaal is besproken en u verleiden om zich aan te sluiten bij één of meer van de beschikbare initiatieven.

Na een inleiding met presentaties, de uitslag van de woningenquête, pitches en de bekendmaking van de 5 winnaars van een gratis warmtescan zijn we uiteengegaan in 4 workshops.

Workshops 1e EnergieCafé

•    Groen (auto)rijden & duurzame mobiliteit
•    Verduurzamen zonder eigen geld
•    Verduurzamen met je buren
•    Opleiding tot vrijwillig Energieadviseur
Wilt u helpen of geholpen worden met het verduurzamen van woningen, apparaten, energiegedrag, ener-gie opwekken en groene mobiliteit. Samen maken we Nijkerk duurzamer. Sluit u aan bij één of meerdere van onderstaande initiatieven. Mail uw voorkeuren naar wijnijkerk@nijkerk.eu

Beschikbare initiatieven staan hieronder. Heeft u interesse in:
1.    Lid worden of actief ondersteunen van de Energiecoöperatie Zon op Nijkerk
2.    Ondersteunen van het Energieloket Nijkerk
3.    Opleiding tot Energieambassadeur (Verduurzamen met je buren)
4.    Opleiding tot vrijwillig Energieadviseur, o.a. voor Energieloket Nijkerk en woonabonnement Nijkerk
5.    Mijn woning grondig door laten lichten voor het project “Verduurzamen zonder eigen geld”
6.    Mee-organiseren van het 2e Energiecafé
7.    Kartrekker voor opzet van een brede Duurzaam Nijkerk burgerbeweging / initiatief
8.    Houd mij op de hoogte van duurzame initiatieven in Nijkerk

Aanvullende informatie over de beschikbare initiatieven en een samenvatting van de woningenquête vindt u hier.

Onderwerpen volgende EnergieCafé
Tijdens het 1e Energiecafé hebben we gevraagd welke onderwerpen u op de agenda wilt voor een vol-gend EnergieCafé. Aangedragen zijn: Verduurzaming subsidies, Waterzijdig inregelen van de CV-ketel – radiatoren, Presentatie bewezen meerwaarde (comfort, verkoopwaarde, gezondheid etc) van verduurzaming van een huis, Hoe en wat van warmtepompen

Het lijkt ons fantastisch om meer praktische voorbeelden uit Nijkerk te presenteren (van radiatorfolie tot energetische renovatie). Heeft u voorbeelden? Stuur ze ons toe naar wijnijkerk@nijkerk.eu

    Mee-organiseren van het 2e Energiecafé
Het mede-organiseren van het 2e Energiecafé betekent dat u meedenkt over de onderwerpen, de locatie en wanneer het plaatsvindt. Ook zijn er handjes nodig voor het regelen van de uitnodigingen, de hapjes/drankjes, de kosten etc… Natuurlijk is het slim om contact te hebben meet eerdere energiecafés en het hergebruiken van de genodigdenlijst. Gebruik het WijNijkerk platform om dit af te stemmen.