Zonne-energie

Waarom zonnepanelen?

Milieuvriendelijk en rendabel: zonnepanelen voorzien je van duurzame stroom. De prijs is de afgelopen 5 jaar met een kwart afgenomen. Het is financieel aantrekkelijk om zonnepanelen op je dak te leggen. Lukt dat niet, dan kun je ze misschien kwijt op andermans dak.

De populairste zonnepanelen zetten 14 tot 18 procent van het zonlicht dat er op valt om in elektriciteit. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO₂-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren jouw zonnepanelen nog 22 jaar milieuvoordeel!

Persoonlijk advies

Zonnepanelen op andermans dak?
Kun je of wil je geen zonnepanelen op je eigen dak plaatsen? Dan kun je ook zonnepanelen op andermans dak plaatsen. Ook daarmee behaal je nog een leuk rendement. Dat kan bijvoorbeeld op daken van Nijkerkse bedrijven via www.zonopnijkerk.nl

Persoonlijk advies

Bron: Milieu Centraal