Nijkerkse successen

Ambassadeur Erik Kuyer

Erik Kuyer van Kuyer Metaal heeft zijn dak beschikbaar gesteld voor het plaatsen van zonnepanelen (door Zon op Nijkerk). Het is een zogenaamd “postcoderoosproject”: omwonenden investeren in dit geval in de zonnepanelen en profiteren van de opbrengst. Het bedrijf stelt zijn dak gratis beschikbaar.

• Interviewtje met foto

Ambassadeur Frank Bieze

BFG Warehousing, onderdeel van Bieze Food Group, heeft een nieuw duurzaam distributiecentrum in Nijkerk gebouwd. In het pand, dat een van de duurzaamste koel distributiecentra  van Nederland is, beschikt logistiek dienstverlener Müller Fresh Food Logistics over een crossdock-operatie. Men heeft alles op alles gezet om het pand zo duurzaam mogelijk te bouwen en in te richten. Het uit beton opgetrokken pand beschikt over het hoogste 4-sterren BREEAM (‘Excellent’) duurzaamheidscertificaat. Met een vloeroppervlakte van 15.000 vierkante meter en circa 10.000 palletplaatsen, is het distributiecentrum ook gelijk één van de grootste duurzaam gekoelde distributiecentra van Nederland. Om te voldoen aan de hoge BREEAM eisen is geïnvesteerd in een goede isolatie, onder meer door een betonnen compartimentering van het gebouw. Daarnaast voorzien een kleine duizend zonnepanelen het distributiecentrum van energie en is het naastgelegen perceel, bestemd voor toekomstige uitbreiding, ecologisch ingericht.

Nijkerk, het nieuwe distributiecentrum van Bieze Food Group in Nijkerk. Foto: Sjef Prins