Water

Regentonnen

Actie
Denkt u erover om een regenton aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat u als inwoner van Nijkerk van de gemeente een korting krijgt van 50% met een maximum vergoeding van 50 euro per ton.; maximaal 1 ton per huishouden. Deze actie is in samenwerking met de Intratuin aan Het Spaanse Leger 1 en met  Westermolen Boekdrukker 9b in Nijkerk. U krijgt de korting direct bij de kassa. Bent u leverancier en wilt u meedoen met de actie, neem dan contact op met de gemeente: T 14 033

Voordelen
Een regenton in uw tuin heeft een aantal voordelen.  Zo heeft u meestal vers water beschikbaar voor het besproeien van uw tuin of het schoonspoelen van uw auto of ramen van uw huis. U gebruikt dan geen drinkwater. Dit  is milieuvriendelijker, bovendien is regenwater gratis.

Daarnaast zorgt een regenton  ervoor dat een deel van het regenwater  niet wordt afgevoerd naar het riool. Het riool wordt zo minder belast waardoor er  minder water op straat komt te staan. Dit beperkt wateroverlast.